20 Şubat 2011 Pazar

BEBEKSİZ CİRQUE DE SOLEIL!


Eveeeettt.... Bugün kızım olmadan yaptığım bir aktiviteyi anlatacağım... Cuma akşamı resmi açılışından önce Cumhurbaşkanı Gül'ün de katıldığı bir gösteriyle Cirque de Soleil İstanbul'a 'merhaba' dedi...
Klasik bir sirkin parçalarını alın ama o parçaların her birine muhtesem renkler, canlı müzik ve insan aklının almayacağı hareketler ekleyin... Bunları da inanılmaz bir koreografiyle birleştirin... İşte size Cirque de Soleil!!!!
Eğer gidecekler varsa ön sıralar yerine yukarılardan almaya bakın ki bütün sahneyi görebilin!!! Ve sakın şaşırmayın belki sirkin muzur palyacosu sizi de sahneye alabilir!!! Panik olmayın ve keyif almaya bakın!




Bir de kırmızı burun alıp takmayı unutmayın!!!

12 Şubat 2011 Cumartesi

ARKADAŞ TAVSİYESİYLE HAFTASONU!!!



Bu haftasonu kendim bir yer secmek yerine facebook'daki arkadaslarıma sordum.. Ne yapayım ? Ozlem ilk yorum yapan arkadasımdı.. Ve beni Caddebostan'a gonderdi!!! Ben de kardeşimi ve kızımı aldım ve Nişantaşı'ndan Caddebostan'a gittim...

Sabah güzel olan hava biz sahile vardığımızda bozmuştu... Caddebostan sahilinde 15 dakika gibi yürüyebildik dalgalar kıyıyı süpürüyordu ve hava bayağı rüzgarlıydı...

Bizde Cafe Nero'ya sığındık!!! Nero'nun bahcesi geniş ve hoş, güzel bir ilkbahar havasında cok hos olabilir ama bu havada biz içeriyi tercih ettik... Nero'nun içerisi gayet geniş, koltukları rahat.. Bizde iyice yayıldık ve birkaç saati orada geçirdik... Yiyecekleri cok keyifli ama kahvesi hep bana acı geliyor... Kızım ise yerlerini süpürdü!!!


Oradan cıkıp Caddebostan Migros'un karşısındaki sokaktan caddeye dogru yürüdük... Artık cogunlukla dikkatimi bebek dükkanları çekiyor ve burada da karşı tarafta hiç görmediğim dükkanlar gördüm...Ve her zamanki gibi düz ayak olan yerler kazandı... Merdivenli olanlar ise kaybetti!!!


Hem Cafe Nero'nun hem de Starbucks'ın güzelliği düz ayak olmaları... Biz bebekli anneler icin cok büyük rahatlık... Merdiveni olsa bile en azından bir zil koyuyorlar,basıp yardım istiyorsun!



Güzel devam eden gün geri dönerken tam bir kabusa dönüştü... Her bebek gibi trafigi sevmeyen kızım tüm yol boyunca aglayarak beni caresiz bir halde bıraktı.!!!!

6 Şubat 2011 Pazar

NİŞANTAŞI SADECE ÜNLÜ MARKALARIN YERİ DEGİL!!ÇOK HOŞ KÜÇÜK DÜKKANLAR DA VAR!

Eveeeet.... Her Cumartesi ve Pazar kendimi kızımla dışarı atıyorum...Puseti ite ite gidebildiğim en yakın yer Nişantaşı... Bu yüzden oranın tüm ara sokaklarını keşfetmeye başladım.. Nişantası sadece en ünlü markaların yeri değil... Gerçekten küçük ama güzel olan bir sürü küçük dükkan var!! Ancak kendimi kandırmayayım her dükkanı bebek arabasıyla ziyaret etmek tam bir hayal!!!

İlk durağım... Hüsrev Gerede Cad no.68 'deki Sertaç Delibaş'ın dükkanı... Burayı trendy bir arkadaşım sayesinde keşfettim.. Ayakkabılar muhteşem ah keşke o topuklarla ben yürüyebilsem... Hele Husrev Gerede'de yürümek tamamen bir hayal... Dükkana 5-6 altı basamakla iniliyor bu yüzden en güzel bebeksiz olduğunuz bir günde gelin ve kendinizi Sex and the City kızları gibi hissedin!!!


Eskiden Galatasaray Lisesi'nin yan sokağında olan Casette şimdi Nişantaşı Ihlamur Sokağı'nın köşesinde!!! Bu dükkana mutlaka gelmeniz lazım.. Yeni tüm Türk ayakkabı tasarımcıları bu dükkanda... Sertaç Delibaş burada da var.. Ama benim favorim Bilgi Köprülü'nün markası cicci cocco ... Süper süper süper... Nişantaşı'nın ara sokaklarının taş kaldırımlarında bile yüksek topuklarıyla yürüyebildiğim tek marka... Casette'de bir de genellikle Japonya'dan getirdikleri aksesuarlar var... Mutlaka almak ve takmak gerek...Birde benim sevdigim Fifi Lapin kumaslarını kullanarak cantalar yapan boe jack design markası var.. Casette'yi takip etmeye devam!!!! Ama oraya da bebek arabasıyla giremezsiniz.. Yardım almanız gerek!!!



Defter ve kırtasiye meraklısı olarak Nişantaşı'nda iki yeri çok seviyorum... Bir tanesi Ahmet Fetgari sokağındaki Papaperie! Birbirinden farklı kartları orada bulabiliyorsun... Kendi kartını kendin yarat kartlarına bayıldım... Trendy arkadaşlarıma yapıp yollayacağım... Sedef, Nazlı, Begum... takip edin!!! Baby shower partisi düzenlemek isteyenler için de super kartlar var...


Bir diğer dükkan ise Akkavak Sokak'ta yeni açılan ORDNING&REDA.... Yurtdışında hep gördüğüm bir markaydı... Türkiye'de en sonunda.. Rengarenk defterlerine hastayım!!! Siyah gri değil mor yeşil turuncu defterlerinden bahsediyorum...

Her iki markanın da tek sorunu biraz pahalı olmaları.... Ama bebek arabasıyla cok rahat gezersiniz o başka!!