22 Mayıs 2011 Pazar

BABAMLA GURUR DUYDUM!

Dün bambaşka bir heyecan ve gurur yaşadım. Babam, ITU Maden Fakültesi'nden mezuniyetinin tam 50.yılını kutladı. Dünde maaile gidip babamın 50.yıl rozetini almasını heyecanla izledik.


ITUye onceden sadece Teknokent'i ziyarete gitmiştim. Ama ilk defa bu sefer rektörlüğün ilerisine geçtim. Gerçekten ITU Ayazağa kampüsü etkileyici bir kampus... Yeşillikler içerisinde olması yanında rektörünün konuşmasından anlaşılacağı üzere Türkiye'de teknoloji konusunda etkileyeci isler yapan universitelerin başını çekiyor..

Tören Istiklal Marşı ile başladı. Ve kızım ilk defa Istiklal Marşını dinledi. Törende konuşan 61 mezunlarından biri o günlerle bugünlerle kıyaslarken çok guzel noktalara değindi. O zaman 60 devri ayaklanmalarının olduğunu ama Allahtan biber gazı, basınclı sular ve ileri demokrasi olmadığını söyledi... Düşündürücü ifadeler... Daha komiği bir önceki gün 60.yılını kutlayanların rozetini Sn.Demirel'in verdiğini söyledi. Bizde ayağımızı sıkı basalım belki bizim 60. yıl rozetimizi de Demirel verir dedi! Yani bazı insanlar kolay kolay kenarda kalmıyorlar!



Babamın sahnede rozetinin almasını seyredip O'nun için bağırdıktan sonra uçurtma şenliği için dışarıya çıktık. Ancak itiraf etmeliyim ucurtma şenliğı biraz fostu.... Ama şenliğe arkanı verip rektorlüğe doğru yürürken karşıda görülen gökdelen manzarası güzeldi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder